+48 519 448 916
dietetyk
dietetyk

Agnieszka Rajczanowska – Strach

Doradca żywieniowy, dietetyk

Od 10 lat w sposób aktywny zajmuje się promocją zdrowia poprzez współpracę z ośrodkami edukacyjnymi, prowadząc warsztaty i wykłady o tej tematyce. Ukończyła studia na kierunkach o specjalizacji: Inżynieria środków żywnościowych, Dietetyka oraz aktualnie Dietetyka kliniczna.

Udziela porad żywieniowych w różnych jednostkach chorobowych. Proponuje dieto terapię w zaburzeniach metabolicznych różnego typu, dolegliwościach związanych z trawieniem, nietolerancjach pokarmowych, chorobach autoimmunologicznych , depresji, chronicznym zmęczeniu.

Zapraszamy osoby, które chcą się odchudzić, poprawić swój stan zdrowia i dostosować sposób żywienia do swoich problemów zdrowotnych i stylu życia.

Przed pierwszą wizytą zalecane jest wykonanie podstawowych wyników badań z krwi : morfologię, ob, crp, glukozę, tsh, lipidogram, próby wątrobowe

(badania z krwi można wykonać  w naszym  punkcie pobrań laboratoryjnych)

Dietetyczka po dokładnym wywiadzie o stanie zdrowia - indywidualnie dobiera smaczną dietę i dopasowuje do trybu życia. Uwzględnia upodobania kulinarne, zapotrzebowanie na energię oraz tryb życia. Wykonuje pomiar składu ciała na bardzo dokładnym ANALIZATORZE INBODY170, dzięki któremu możliwy jest pomiar rzeczywisty (w przeciwieństwie do analizatorów innych firm gdzie pomiar wspomagany jest danymi empirycznymi). Co to oznacza? Bardzo dokładną analizę:– masa ciała,
– miękka szczupła masa ciała,
– masa mięśni szkieletowych,
– masa tkanki tłuszczowej,
– całkowita zawartość wody w organizmie,
– zawartość białka i substancji mineralnych,
– beztłuszczowa masa ciała, BMI,
– procentowa zawartość tkanki tłuszczowej,
– wskaźnik talia- biodra (WHR),
– poziom tłuszczu wisceralnego,
– podstawowa przemiana materii (BMR),
– segmentalna beztłuszczowa masa ciała (masa, ocena),
– segmentalna tłuszczowa masa ciała (masa, %, ocena),
– kontrola mięśniowo- tłuszczowa,
– impedancja każdego z segmentu i częstotliwości,
– skala fitness,
– analiza otyłości
PRZYGOTOWANIE DO BADANIA : minimum 2-3 godz. po posiłku. Badanie wykonuje się stojąc gołymi stopami na analizatorze.

INFORMACJA I REJESTRACJA tel. 519 448 916

 

 

 

 

Ten serwis korzysta z mechanizmów cookies (ciasteczka)